Meny Stäng

Travemünde – ett perfekt resmål för sightseeing

ravemünde in Germany

Travemünde är en stad i Tyskland som ligger vid östersjökusten, några mil norr om Lübeck. Staden är ett populärt turistmål och har mycket att erbjuda för sightseeing.

Vackra strandpromenader och floder

Staden har en vacker strandpromenad som följer Trave-floden och kusten. Promenaden är omkring 5 km lång och är en stor attraktion för sightseeing. Den ger dig en fantastisk utsikt över Tysklands böljande landskap och en möjlighet att se havsfåglar. Strandpromenaden är också ett stort område för sport, inklusive vandring, jogging, ridning och cykling.

Utsiktspunkter vid Travemünde strand

Vid Travemünde strand finns det många utsiktspunkter som är värda att besöka. Utsiktspunkten Strandpromenaden har en fantastisk utsikt över havet och staden. Utsiktspunkten Fährhafen har en fantastisk utsikt över kusten och färjeläget. Utsiktspunkten Travemünde-Brunnen erbjuder en vacker utsikt över stranden och havet. Enklast att ta sig hit är med färja Trelleborg Travemunde, det är kort resväg där du kan njuta av resan på vägen.

Vackra byggnader att se

Travemünde har många vackra byggnader som är värda att titta på. Stadens äldsta byggnad, Fiskerhuset, byggdes 1644 och är ett intressant ställe att besöka. Ett annat populärt ställe att besöka är den gamla fyren, som byggdes 1802. Fyren är ett vackert ställe att besöka, med en fantastisk utsikt över kusten.

Kultur och underhållning

Staden har också mycket att erbjuda när det gäller kultur och underhållning. Det finns många olika typer av museer att besöka som till exempel musikmuseet, sjöfartsmuseet och konstmuseet. Det finns också många olika typer av underhållning som till exempel teatrar, biografer, konserter och evenemang.

Shopping

Denna stad erbjuder också ett stort utbud av shoppingmöjligheter. Det finns många olika typer av butiker att besöka som till exempel klädbutiker, souvenirbutiker, skobutiker och mycket mer. Staden har också ett stort utbud av restauranger, caféer och barer att besöka.

Travemünde är ett perfekt resmål för sightseeing. Staden har en vacker strandpromenad, vackra utsiktspunkter, vackra byggnader, ett stort utbud av kultur och underhållning samt många olika shopping- och restaurangerbjudanden. Om du letar efter ett ställe att utforska och ha kul, är Travemünde den perfekta destinationen.