Meny Stäng

Tacktal

Ett tacktal hålls ofta för att tacka och hylla värdparet för en trevlig och god måltid. Man kan beställa färdiga tacktal som är skrivna av proffs. Tacktalen är charmiga och riktar sig till värden och värdinnan och hålls efter en god middag, passande i vilket sammanhang som helst. Se hela sortimentet av tacktal genom att klicka på länken här nedan.

>> Beställ ett färdigskrivet tacktal << Exempel på färdiga tacktal:

”Att gå på kalas är något av det bästa som finns”
Talaren jämför, genom att ge exempel, hur det var att gå på kalas när man var barn med att vara vuxen till vardags – ett resonemang som leder fram dels till konstaterandet att det allra bästa är att gå på kalas som vuxen, dels till ett tack för maten.
Talets inledning:
Jag har suttit här vid bordet och försökt dra mig till minnes hur det var att vara liten och gå på kalas. Efter en god stunds eftertanke har jag kommit fram till att kalassituationen när man var barn på sätt och vis liknar vardagslivet för en vuxen: antingen var det ett ständigt jäktande eller också högst långtråkigt.

”Tvåminuterstalet.” Ett kort men kärnfullt tacktal.
Detta tacktal lämpar sig utmärkt för den som av någon anledning vill hålla ett så kort anförande som möjligt. Trots talets ringa längd är innehållet gediget! Där yttras glädje över såväl god mat som trevlig stämning och därtill utbringas en skål. För att talet ska passa oavsett tillställningens storlek är det anpassat till värd/värdinna eller värdpar. Nedan följer utdrag ur början av talet samt ur dess mitt och slut.

Kära värdpar/värdinna/värd och alla ni andra!

Jag anhåller vördsamt om att ta två minuter av er tid i anspråk! (Kort paus, låt meningen sjunka in hos åhörarna.)

Maten som vi har ätit är, enligt vad jag tycker, ett exempel på det extraordinära som livet har att erbjuda en gourmet som jag.

Jag tror att ni alla kan hålla med om att mat som har kryddats med gemenskap smakar bäst! Enligt min åsikt har perfektionen smugit sig in även här!

”Fem skäl att hylla kalasandet.”

Talaren ger fem skäl till varför det är så bra att gå bort och äta och avslutar med att tacka för maten. Talet är enkelt och träffsäkert, lätt att lära in och smärtfritt att hålla. Utdrag ur talet:

Häromdagen hade en god vän och jag ett samtal om varför det är så härligt att gå på kalas.

Det första skälet är naturligtvis den goda maten. Många är vi som uppskattar mat och idag har enbart bjudits det allra bästa.

Det femte skälet är möjligheten att få bjuda igen.

>> Beställ ett färdigskrivet tacktal <<