Meny Stäng

Tärna tal

Tal av tärna på bröllop.

12 stycken olika färdigskrivna tal för just tal av tärna på bröllop finns hos taltips. För ca. 149 kronor får du ett färdigskrivet tal som du sedan kan ändra i så att det passar perfekt för just ditt tal till din väninna/syster som ska gifta sig.

Exempel på tärna tal:

  • Den bästa väninnan Hålls av tärnan.
  • Det är en nåd att få sådan kärlek.
  • Jag är inte bara tärna, jag är även syster. Brudens lillasyster, tillika tärna, talar.
  • Bruden väljer en make – och en tärna!
  • Representant för ”möhippegänget” talar till bruden
  • Ett kärt besvär. Tärnan talar till bruden.

>> Beställ ett färdigskrivet tärna tal <<


Den bästa väninnan.

Temat i det här talet är ”bäst”. Dels hör bruden till talarens bästa väninnor, eller är till och med den bästa, dels strävar bruden alltid mot det bästa, vilket särskilt framgår i val av make. Talet är varmt och hjärtligt utformat och beskriver på ett vänligt och lättsamt sätt vilken härlig väninna bruden är.

Talet återfinns även under kategorin ”Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar”. Det har också vissa drag gemensamma med talet ”Det bästa” i annan kategori.

tärna tal

Utdrag ur olika delar av talet:

[…]

Vi har delat såväl tårar av lycka som tårar av sorg. Vi har dansat oss igenom nätter och slappat oss igenom dagar. Du betyder otroligt mycket för mig.

[…]

Din strävan mot det bästa av det bästa framgår klart och tydligt även här idag. Nu tänkte jag faktiskt inte i första hand på ditt val av tärna, utan snarare på ditt val av make. En bättre man än NN (brudgummen) kan du inte finna, det är jag helt övertygad om!

Texten innehåller 434 ord och tar 3 minuter att framföra.

>> Beställ ett färdigskrivet tärna tal <<


”Jag är inte bara tärna, jag är även syster.”

Brudens lillasyster, tillika tärna, talar.

Detta är ett glatt tal där humor och seriositet blandas för att skapa ett minnesvärt ögonblick. Talaren och hennes storasyster har en god relation som gör att de kan skämta med varandra. Talet är inte tårdrypande, utan passar snarare en glad talare som har glimten i ögat.

Den röda tråden är ”syskonkärlek”. Förutom att talaren vill förmedla är att hon är riktigt glad och stolt över sin omtyckta storasyster, vill hon tacka bruden för den fina ”komplimangen” att få vara tärna.

Talet återfinns även under kategorin ”Bröllop, till bruden – Syster talar”. Utdrag:

Jag är inte bara tärna, jag är även syster. Din lillasyster NN för att vara exakt. Med detta sagt förstår nog de flesta av er att jag också skulle kunna säga: ”Jag är inte bara syster, jag är även uppfostrad med vad som kallas syskonkärlek.”

[…]

Tillsammans har du och jag många härliga minnen. Ett av alla minnen som jag väldigt starkt kommer att bära med mig framöver är att jag har fått förtroendet att vara tärna på din stora dag.

>> Beställ ett färdigskrivet tärna tal <<

Recension:
Tärna tal
Betygsatt av: HallaTal.se
Betyg: 4.2/5