Meny Stäng

Tal till brudpar

Att hålla tal till brudpar är något mycket personligt och det är lätt att bli sentimental under ett sådant tal. Vill man få inspiration till sitt tal, så finns det färdigskrivna tal man kan köpa för en liten summa. Med hjälp av ett färdigt tal kan du sedan skriva om sånt som du vill ha med, så att talet blir proffsigt och något att minnas för brudparet.

Exempel på tal till brudpar:

”Den längsta resan.” Tal till brudparet som älskar att resa.

Det här lättsamma och tänkvärda talet lämpar sig att hållas för ett brudpar som älskar att resa och som därför har sett många olika plaster jorden runt. Talaren, som kan vara vem som helst som känner brudparet, tar fasta på att receptet på en lyckad resa är detsamma som receptet på ett lyckat äktenskap. Därför har makarna goda chanser att bli lyckliga.

Utdrag från talet:

Som vana resenärer vet ni vad man behöver för att få en lyckad resa. Först och främst krävs det naturligtvis att man har ett mål eller åtminstone någon form av plan för var man ska någonstans, annars kommer man inte iväg alls. Har man bara detta kan man sedan välja hur mycket man vill dels planera, dels improvisera, och en blandning av båda delarna är nog bäst. Att bara improvisera kan snabbt leda till onödigt krångel och oväntade problem, men att å andra sidan planera allt i minsta detalj kan göra att spontaniteten går förlorad; man hindras att gripa de gyllene tillfällena i flykten och stirrar sig blind på kartan istället för att se omgivningen och dess möjligheter. Ska man resa två tillsammans är det dessutom viktigt att ge varandra både stöd och utrymme.

>> Beställ ett färdigskrivet tal <<


tal till brudpar

Fler exempel på tal till brudpar:

”Ett riktigt hundliv”. Humoristiskt tal till hundvännerna.

Detta är ett tal med humor och värme för brudparet med hundar som stort intresse. Det passar särskilt bra att framföras med glimten i ögat av manlig vän eller släkting. Brudgummens framtida liv jämförs med den tillgivna hundens.

Utdrag:Vi ser ju att du sitter fint hos matte NN (bruden) redan nu. Disciplin är något du får börja vänja dig vid. Hon kanske inte direkt sätter koppel på dig, men jag ser att du har en ring på ditt finger … Det är så det börjar. Snart sitter du vid hennes fötter och tigger om att få gå ut och träffa grabbarna ibland. Tråkigt nog för dig kommer du väl aldrig att få samma respons som en hund. Du är ju inte lika söt. Men om du uppför dig väl och håller dig fri från ohyra får du med all säkerhet sova i sängen och äta vid köksbordet.


Beställ färdiga tal från Taltips!

Taltips är ett företag som erbjuder färdiga tal. Hos dem hittar du över 2000 färdigskrivna tal – här finns allt: Bröllopstal, festtal, studenttal m.m. m.m.
Du beställer ett tal från dem och talet skickas till din e-post direkt efter beställningen.
>> Beställ ett färdigskrivet tal <<


Fler exempel på tal till brudpar:

”Älskling, diskvattnet kallnar!” Hur skriftliga löften kan lösa äktenskapliga tvister.
Detta lustiga och kvicka tal kan hållas av best man eller en nära vän till brudparet. Talaren förespråkar äktenskapskontrakt, vars innehåll ska hjälpa makarna att hålla sig till sina löften, även gällande de små detaljerna. Talet återfinns även under kategorin ”En nära vän talar till brudparet”. Nedan följer utdrag ur olika delar av texten.

”Cyberrymdens astronauter.” Till paret som träffades via Internet.

Talaren är en god vän till brudgummen, vars stora intresse är datorer. Brudparet träffades via Internet. Talaren diskuterar på ett skämtsamt sätt kring fördelar och nackdelar med datorer och dejting på nätet, och avslutar med att lyckönska paret. Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

I dag firar vi ett äkta astronautpar. För ni vet väl att NN (brudgummen) och NN (bruden) träffades i rymden; närmare bestämt i cyberrymden. […]
[…] vågar surfa runt och prata med okända människor på nätet. Man kan ju snubbla över vilket UFO som helst. Se bara vad NN (bruden) fick med sig i rymdskeppet (peka mot brudgummen). […]
[…] vissa fördelar med att dejta på Internet. Tänk vad mycket pengar man sparar när man inte behöver betala krognotor och biobesök. […]


Beställ färdiga tal från Taltips!

Taltips är ett företag som erbjuder färdiga tal. Hos dem hittar du över 2000 färdigskrivna tal – här finns allt: Bröllopstal, festtal, studenttal m.m. m.m.
Du beställer ett tal från dem och talet skickas till din e-post direkt efter beställningen.
>> Beställ ett färdigskrivet tal <<


Recension:
Tal till brudpar
Betygsatt av: HallaTal.se
Betyg: 4.8/5