Meny Stäng

Middagstal

Ett middagstal är ett tal som du håller under en finare middag för att antingen tacka värdparet eller för att välkomna gästerna till middagen. Du kan beställa färdiga middagstal.

>> Beställ ett färdigskrivet middagstal <<

Exempel på middagstal:

Ingenting är bättre än god mat och gott sällskap – tack så mycket!
Du som talar riktar – i en artig men avslappnad ton – ditt tack till värdparet genom att framhäva att du har längtat efter denna fredag. Fredagen är en bra dag även i vanliga fall, men i dag har den varit något utöver det extra. Det finns inget som är bättre än god mat i gott sällskap.

Utdrag ur talets slut:
Med ett värdpar som NN och NN är allting alltid i världsklass. Jag vill således tacka värdparet för en fantastisk middag och tillika en fantastisk början på helgen.


middagstal

Från djupet av mitt hjärta: Tack

Som värdinnans bordsherre åligger det dig att hålla kvällens tacktal. Du gör detta genom att blanda högt med lågt. Du använder latinska sentenser och refererar till de gamla grekerna, men använder även sportmetaforer och får på så vis en intellektuell men samtidigt avslappnad ton i talet. Inledningsvis säger du dig vara lite nervös inför din uppgift, men konstaterar sedan att du ingenting har att oroa dig för. Efter en tillställning som denna kommer tacket långt inifrån hjärtat.

Utdrag ur talets mitt:

vi har haft trevligt sällskap – inte minst jag själv har stortrivts med värdinnan vid min sida. Det är med andra ord den enklaste sak i världen att från djupet av mitt hjärta rikta ett stort tack till kvällens värdpar.


>> Beställ ett färdigskrivet middagstal <<

Recension:
Middagstal
Betygsatt av: HallaTal.se
Betyg: 4.4/5