Meny Stäng

Hålla tal vid avtackning

Att hålla tal vid avtackning av en arbetskamrat/kollega kan vara lite knepigt. Det kan vara en person som går i pension eller som har valt att byta jobb av en eller annan anledning.

Exempel på tal vid avtackning:

 • Vi kommer att minnas dig med glädje.” En omtyckt och lojal medarbetare/kollega går i pension.
 • Det här talet riktar sig till en erfaren och lojal medarbetare/kollega som efter många år inom företaget/organisationen nu går i pension. Talaren är en arbetskamrat eller chef. I talet lyfts medarbetarens/kollegans goda egenskaper fram, både som anställd och som kamrat. Det framgår att han/hon har varit en person som i kraft av sin långa erfarenhet och sin kunskap om företaget/organisationen har kunnat utgöra ett stöd och en trygghet för de andra medarbetarna. Hans/hennes pensionsavgång kommer att lämna ett stort tomrum efter sig men också tacksamhet och glada minnen. Talaren framför avslutningsvis sina lyckönskningar inför framtiden till den nyblivna pensionären.

avtackning

>> Beställ ett färdigskrivet tal här <<

 • Avtackning av kollega som byter jobb
 • För kollegan som uppskattar humor till kaffet.
  Vår kära/käre NN.
  Du ska lämna oss. Jag är fortfarande i chocktillstånd över att du ens kan fundera på att överge dina trogna arbetskamrater. Men så ser jag mig om bland de församlade och plötsligt förstår jag dig helt och fullt.
  […] skett en del förändringar […] sedan du först vandrade in […]. Produktiviteten, till exempel, har sjunkit. Lönerna har nog också sjunkit och kaffenivån i paketet har definitivt minskat drastiskt.
 • Avsked till goda medarbetare i dåliga tider
 • En chef eller företagsägare håller ett avskedstal till den eller de som fått avsked på grund av arbetsbrist och dålig ekonomi. Talaren beklagar att verkligheten är som den är, och tydliggör att företaget hellre hade haft kvar dem som nu avskedas eftersom det skulle betytt att företaget gick mycket bättre än vad det gör nu. De uppsagda blir även avtackade.
 • Jag hoppas att ni kan tro mig när jag säger att jag kommer att sakna er. Ni har gjort ett bra jobb, glöm inte det. Om ni behöver hjälp att finna ett annat arbete ställer jag mer än gärna upp med goda intyg och ett gott ord.

Köpa färdiga tal att hålla vid avtackning.

Ovanstående tal är exempel på tal som du kan beställa här:

>> Beställ ett färdigskrivet tal här <<

Recension:
Hålla tal vid avtackning
Betygsatt av: HallaTal.se
Betyg: 4.7/5