Meny Stäng

Festtal

Festtal hålls vid större fester exempelvis 50-årskalas, bröllop, middagsbjudningar eller nyårsfester. Du kan beställa ett färdigskrivet festtal, som är skrivet av professionella talskrivare.

>> Beställ ett färdigskrivet festtal <<

=

Exempel på färdigskrivna festtal

festtal

=

Att fånga ögonblicket

Uttrycket ”Att fånga ögonblicket” får nytt liv i det här talet. I talets inledande skede utger du dig för att ha hört en berättelse om en kvinna som gick under smeknamnet ”rosa Ruth”. Du berättar om hennes egenskaper och hur hon som ingen annan lyckades se det ljusa i tillvaron och därmed leva fullt ut i varje ögonblick. Med denna anekdot vill du framhålla, att även om vi inte alltid lever som rosa Ruth, kan vi göra det just ikväll. Det har bjudits till fest, luften är full av möjligheter och det är upp till var och en att ta vara på kvällen.

Utdrag ur talets början och mitt:

En människa som jag känner berättade en gång en fantastisk historia om en kvinna som hon kallade för ”rosa Ruth”. Jag ska inte berätta historien i sin helhet. Låt mig dock säga så mycket som att rosa Ruth var den typen av kvinna som levde varje dag som den kom och varje ögonblick som om det vore det sista.

Vi har några timmar här tillsammans. Låt oss ta tillvara på dessa. Låt oss njuta av varandras sällskap med öppna sinnen.

Sensommarfest

Det här talet handlar om talarens glädje inför att det är fest även i augusti. Sommaren går mot sitt slut, men värden, (värdinnan/värdparet) har haft den goda smaken att fira även detta. Talet är seriöst men inte högtravande. Inledningen:

Nu har vi samlats i sensommarens ljuva dunkel, färgerna är mättade, någon enstaka blomma håller sig kvar på ängen, allting andas ro. Det är något speciellt med den svenska sensommaren, den är gåtfull medan den berättar. Den berättar om sommaren som varit, om alla soliga dagar och saltstänkta stränder. Den berättar även om den annalkande hösten och om en spännande, gnistervit vinter. Det är en alldeles utmärkt idé att ställa till fest dagar som dessa. Just när vi trodde att allting var slut börjar det om. Inga mer fester, tänkte jag, men jag fick fel.


>> Beställ ett färdigskrivet festtal <<

Recension:
Festtal
Betygsatt av: HallaTal.se
Betyg: 4.7/5