Meny Stäng

Disputationstal

Inför att man ska hålla ett disputationstal kan det vara bra att få lite inspiration. Som tur är finns det lättillgängligt i form av färdigskrivna disputationstal. Det fungerar så att du går igenom ett stort antal färdigskrivna tal och när du hittar ett som passar, så beställer du detta och får det hemskickat till din mail.

>> Beställ ett färdigskrivet disputationstal <<

Exempel på disputationstal som finns att tillgå:

I detta tal gratulerar förälder eller annan närstående person den nydisputerade kvinnan eller mannen och uttrycker beundran inför hennes/hans prestation. Talet är seriöst och värdigt med en inledande lätt humoristisk touch.

Talet återfinns även under kategorin ”Examen & student – Examen på doktorsnivå”. Utdrag ur dess olika delar:

NN,
jag är egentligen stum av beundran inför din bedrift – vilket naturligtvis inte är bra när jag nu ska säga några ord till dig!

disputationstal

Disputation inom matematik, teoretisk fysik eller liknande

Det här lättsamma och positiva talet är tänkt att hållas på en disputationsmiddag av en förälder som själv inte är expert inom området. Ämnet för avhandlingen bör vara matematik, teoretisk fysik eller något annat ämne som bygger på mycket räknande.

Talet återfinns även under kategorin ”Examen & Student – Examen på doktorsnivå”. Utdrag ur dess inledning och mitt:

Sant är däremot att ingen i hela världen anade vad den unge mannen på patentverket i Bern var på väg att åstadkomma i början av förra seklet.

Jag är som sagt stolt. Grundskola, gymnasieskola, högskola och forskarstudier. Oräkneliga högskolepoäng. Prov och tentor. Kanske inte blod, men definitivt svett och möjligen tårar.

Texten innehåller 238 ord, tar 1 minut och 39 sekunder att framföra.

>> Beställ ett färdigskrivet disputationstal <<

Recension:
Disputationstal
Betygsatt av: HallaTal.se
Betyg: 4.4/5