Meny Stäng

Bröllopstal

Så fixar du att hålla bröllopstal på nästa bröllop.
Bli expert på att hålla tal på bröllop genom att köpa ett färdigt bröllopstal direkt online. Nu finns det färdiga tal att tillgå inför det stundande bröllopet. Oavsett om du är på bröllopet som brudtärna, best man, marskalk eller gäst, så kan det vara trevligt att säga några fina ord till brudparet under bröllopsmiddagen. Så varför inte göra det det smidiga sättet och anlita en duktig skribent? Hos taltips hittar du 100-tals färdiga bröllopstal som bara kostar ett par hundralappar.

Gör brudparet extra lyckliga genom att hålla ett fint bröllopstal till dem!


>> Beställ ett färdigskrivet bröllopstal <<


Far/mor talar till brudparet

Detta är ett jordnära, kärleksfullt och lagom kort tal som innehåller ”det lilla extra”. Talet ska hållas av en lycklig pappa, med glimten i ögat, som tycker mycket om sin dotter och hennes make. Den röda tråden är ordet ”dela”, då pappan nu får dela rollen som dotterns största beundrare och beskyddare med svärsonen.
Talet återfinns även under kategorin ”Bröllop, till bruden – Brudens far talar”. Utdrag ur dess olika delar:
Samtidigt måste då delad oro ge halv oro, och vem tackar nej till detta?

Därför förstår du nog också att jag är mycket lycklig en dag som denna. Att se dig le gör mig glad, att se dig trygg gör mig lugn. Allt jag vill är att du ska vara lycklig, och när jag nu ser er två tillsammans…

bröllopstal

Syster/bror talar

Utgångspunkten för talet är att det ska vara lättsamt, men samtidigt hjärtligt. Stilen är inte för översvallande, utan istället lite mer avslappnad och underhållande. Talet är finurligt uppbyggt och den röda tråden är att du som talare spinner på att du tycker att det är svårt att veta hur du ska inleda ditt tal.
I slutet knyter talaren ihop säcken av de föreslagna talinledningarna genom att utbringa en skål. Som talare ser du både din bror/syster och den blivande svågern/svägerskan som goda vänner och du är glad över att ha just brudgummen/bruden till syskon.
Utdrag ur talet:
Hur börjar man egentligen ett tal?
Jag skulle också kunna inleda med ”Bästa bror/syster och svägerska/svåger” utan att ljuga. En bättre lillebror/storebror/lillasyster/storasyster och en bättre passande hustru/make till dig är svårt att finna.
Ett annat alternativ är kort och gott ”Vänner”.
Eftersom jag inte kom på någon riktig början på talet, hoppar jag istället direkt till slutet.

Att gifta sig: Det stora klivet in i vuxenlivet.

Hållet av en barndomsvän eller ett syskon till brudgummen.
Detta tal passar att hållas av dig som växte upp med brudgummen, antingen som syskon eller barndomsvän. Talet blandar lite romantik, som hör bröllop till, med humoristiska delar som mestadels handlar om livets ”vuxenkliv”. Här är giftermål givetvis ett av dem, vilket även föräldraskapet är. Talet anspelar på att de flesta som gifter sig skaffar barn inom två år efter att äktenskapet har påbörjats.
Detta tal finns även, något modifierat, under kategorin ”Bröllop: Brudens väninna talar” med samma rubrik som detta tal, samt ”Bröllop: Till min syster” med rubriken ”Att gifta sig: Det kärleksfulla klivet in i vuxenlivet”.

Utdrag ur olika delar av talet:

Att denna ståtliga man verkligen är den busiga/blyga pojke/bror som jag lekte ihop med, kivades med en (hel) del, men framförallt hade väldigt roligt tillsammans med! Jag hoppas innerligt att vi kommer att fortsätta med detta, även nu när du har tagit det stora klivet in i vuxenlivet.

Andra stora steg in i vuxenvärlden är givetvis att flytta hemifrån, att börja arbeta och att skaffa barn.
Apropå barn: när man talar om bröllop är det svårt att inte komma in på just ämnet barn. Det finns nämligen statistik på att förekomsten av storkar ökar de två närmaste åren efter bröllop. Jo, det är säkert: ju fler bröllop, desto fler storkar. Och alla vet väl vad storkarna har för uppgift här i livet, vad de brukar leverera?


>> Beställ ett färdigskrivet bröllopstal <<


Recension:
Bröllopstal
Betygsatt av: HallaTal.se
Betyg: 4.8/5