Meny Stäng

Bröllopstal exempel

Bröllopstal exempel: – här får du exempel på 5 bröllopstal som du kan hålla till brudparet på deras bröllop.

Efter köpet levereras bröllopstalet direkt på din skärm samt som e-post.
Även om du väljer fakturabetalning levereras talet direkt samt att fakturan kommer direkt som e-brev.

>> Beställ ett färdigskrivet bröllopstal <<

Exempel på bröllopstal 1: Ni är ett kärlekspar med stora möjligheter.

Det här talet passar ett brudpar som lever ett liv i högt tempo. Runt omkring brudparet finns möjlighet till aktiviteter. De båda möter många människor och de trivs i storstadens puls. Deras kärlek utgör en fast punkt i en i övrigt föränderlig tillvaro. De är ett kärlekspar som löser eventuella problem tillsammans. De står varandra väldigt nära och känner varandra väl men är fortfarande nyfikna på varandra.

Talet avslutas med en skål för brudparet.

Utdrag ur talets början, mitt och slut:
Kära brudpar, det är en ära att få vara här med er i dag och dela er bröllopsdag.
[…]
Ni har förmågan att ta vara på det bästa, både hos varandra och hos er omgivning. Detta gör er oerhört rika.
[…]
Jag höjer mitt glas för brudparet med en önskan om att kärleken alltid kommer ha denna centrala roll i era liv. Må er kärlek ständigt djupna!

bröllopstal exempel


Exempel på bröllopstal 2: Ett gott skratt förlänger livet – och äktenskapet!

I ett äktenskap är det inte bara kärleken som är viktig utan också glädjen. Då vardagen tränger sig på med små och stora bekymmer är det viktigt att kunna skratta tillsammans.
Detta är ett tal med bitsk humor och mycket värme till ett brudpar med humor och självdistans. Talaren kan vara vem som helst som känner makarna och har fått tillfälle att njuta av deras förmåga att få sin omgivning på gott humör.

Talet återfinns även under kategorin ”Bröllop, till brudparet – Få äktenskap att fungera”. Utdrag ur dess olika delar:
[…]
Vad är det som kan få två personer att i vuxen ålder besluta sig för att leva tillsammans för all framtid? Kärlek, naturligtvis, skulle en sann romantiker svara.
[…]
Alla som varit eller är gifta eller sambo vet vad jag talar om;
[…]
Ni, kära brudpar, är en skrattretande kombination, höll jag på att säga.
[…]
Eftersom jag inte äger riktigt samma spirituella förmåga som brudparet tänker jag nu inte bli så väldigt mycket mer långrandig.


Exempel på bröllopstal 3: Er kärlek är er glädje, er styrka och er framgång.

Det här talet passar dig som vill hålla ett bröllopstal till ett brudpar med gemensamma barn. Du talar om bröllopet som den fest för kärleken som det är. Du talar om äktenskapet som trygga ramar, och du talar om brudparet som ett par med kärleken som den största styrkan. Makarna har redan innan den här dagen upplevt saker som svetsat dem samman; de har vuxit sig starkare som par och utvecklats som människor. De har djupnat i sin kärlek. Dagens bröllop är ytterligare ett bevis på denna deras stora kärlek, men också på deras förmåga att leva ut tillsammans. I dag är det NN och NN som står i fokus, därför talar du framförallt om och till dem, även om deras barn självfallet är en del av talet.

Talet avslutas med en skål för brudparet. Utdrag ur dess mitt och slut:
[…]
Att få fira er kärlek i dag är en möjlighet som vi som är era gäster tacksamt tar emot. Vi kommer att minnas den här dagen. Ja, vi kommer att minnas, men ni, kära brudpar, ni kommer att bära med er detta firande just denna dag livet ut. Detta är er dag. Dagen då ni har gett varandra ert ja.
[…]
Ni är trygghet, ni är styrka, ni är glädje.
[…]
Kära brudpar, när jag ser på er i dag ser jag lyckan personifierad. Ni har gett varandra mycket, ni har barn tillsammans och nu är ni även varandras äkta makar.

>> Beställ ett färdigskrivet bröllopstal <<


Exempel på bröllopstal 4: Kära brudpar, jag vill gratulera er …

Det här talet passar dig som vill fokusera den nära samvaro som finns mellan makarna. De är föräldrar. Deras liv är rikt på kärlek och glädje. I dag upplever de ännu ett stort livsögonblick tillsammans. Du är glad och tacksam över att få dela detta ögonblick med dem, men du är också glad och tacksam över deras liv och tillvaro i stort. Detta brudpar är för dig ett brudpar som står för något av det viktigaste som finns i livet: de står för tillhörighet.

Utdrag ur talets mitt och slut:
[…]
Ert liv tillsammans är redan innehållsrikt. Ni har upplevt det största ögonblick som två människor som älskar varandra kan uppleva: ni har blivit föräldrar.
[…]
I dag upplever ni ett annat stort ögonblick, ett ögonblick som ni alltid kommer att minnas.
[…]
Kära brudpar, jag vill gratulera er. Ert äktenskap är rikt på både kärlek och glädje. Ni är en familj med fokus på livets sanna värden: ni är tillhörighet.


Exempel på bröllopstal 5: ”1+1 blir 2, eller blir det 3?” Tal till brudparet där bruden är gravid.

Det här korta och smått humoristiska talet kan hållas av en släkting, vän eller bekant till ett brudpar där bruden är gravid. Graviditeten bör vara allmänt känd och något som brudparet talar öppet om. I slutet av talet utlyser talaren en skål för brudparet och deras kommande barn.

Detta tal återfinns även under kategorin ”Bröllop, till brudparet – Allmänna tal”. Inledningen:
Det finns vissa saker vi lär oss redan i småskolan, kanske ännu tidigare än så, och som vi därför betraktar som självklara.
[…]
eller att det behövs en man och en kvinna för att ge upphov till ett barn. En annan sådan sak är den självklara sanningen att ett plus ett alltid blir två.


>> Beställ ett färdigskrivet bröllopstal <<

Recension:
Bröllopstal exempel
Betygsatt av: HallaTal.se
Betyg: 4.5/5