Meny Stäng

Begravningstal

Ett begravningstal hålls ofta av en nära anhörig eller någon som kände den avlidne mycket väl. Om du önskar få tips om vad man kan säga under ett begravningstal så kan du besöka sidan om taltips och söka inspiration. Där finns det hundratals färdigskrivna tal för olika situationer i livet. Där hittar du bl.a. många olika begravningstal.


>> Beställ ett färdigskrivet begravningstal <<


Exempel på begravningstal:

Begravning av make och far

Detta är ett tal att hållas vid begravningen av en man som hade små barn och hustru/sambo. Talet uttrycker förtvivlan och bottenlös sorg, men slutar med en förhoppning om att den kärlek som den döde gav när han var i livet skall få fortsätta att blomma.

Utdrag ur inledningen:

Vi tror att vi är förberedda på att livet kan ta slut. Rent intellektuellt förstår vi kanske. Men sedan dör den som vi tycker om och behöver, och vi är inte ett dugg förberedda. Det går inte att acceptera eller förstå. Det går inte att uthärda. Döden är bara meningslös och obegriplig.

Varför? Varför NN? Varför just han och inte någon annan? Varför nu? Det var ju nu som det skulle bli bra. Det var nu han behövdes som mest. Ena sekunden var han här och vi planerade inför framtiden. Nästa sekund är han borta för alltid. Det allra värsta är att det inte finns något som hjälper.

begravningstal

Du var en av mina allra bästa vänner.

Det är tomt. En av platserna här kommer inte till användning idag. Din plats, NN.

Det är för din skull vi är här idag. Du är inte med själv, men kanske ser du ändå hur många vi är som har kommit hit, till dig. Vi är många som inte vet hur det skall bli nu; nu när du inte är med längre.


>> Beställ ett färdigskrivet begravningstal <<


Recension:
Begravningstal
Betygsatt av: HallaTal.se
Betyg: 4.6/5